TALANGPROGRAMMET ÖVERTRÄFFAR FÖRVÄNTNINGARNA


Caroline är 24 år och kommer från Linköping. Hon flyttade till Göteborg för 3 år sedan och hade inte testat att programmera förut, men har alltid älskat datorer och datorspel.

När hon tog kontakt med Nexer Tech Talent och fick höra om talangprogrammet på Polestar, lät det väldigt attraktivt. Hon gillade Polestars affärsidé och fokus på innovation. Det lockade. Tillsammans med Daniela är hon med och utvecklar webbsidor som gör det lättare för kunden att veta vilken bil den ska välja. De jobbar med frontend och skapar kalkylatorer som ger svar på kundernas frågor om räckvidd, koldioxidutsläpp och hur mycket pengar de kan spara.

Daniela, som är 27 år, läste interaktionsdesign på Chalmers och har alltid gillat bilar. Hon hade varit i kontakt med Nexer Tech Talent tidigare, som nu kunde presentera talangprogrammet på Polestar för henne. Daniela tyckte Polestar verkade vara ett bra företag, med bra värderingar, som dessutom satsade på fler kvinnliga utvecklare.

En av de bästa sakerna med talangprogrammet tycker Caroline och Daniela är att få gå utbildningar under hela året. Det och chansen att få prova på att vara konsult och ha möjligheten att gå över i anställning efter avslutat talangprogram. Under onboardingen fick de träffa förra årets deltagare i talangprogrammet. Det var inspirerande att se att de var nöjda och också hade blivit anställda av Polestar.

Årets deltagare har redan fått lära sig hur man utvecklar produkter i team, hur man följer SCRUM, de har parprogrammerat och varje månad har de möten där de kan dela med sig vad de lärt sig i kodväg.

Tech Talent-programmet har verkligen överträffat Carolines förväntningar. Hon tycker att Polestar tar mångfald på allvar och kollegor med olika bakgrund ökar innovationen och ger fler perspektiv. Hon var rädd att det skulle vara en one-man show, där hon var tvungen att klara allting själv, men så är det inte. I stället arbetar de mycket tillsammans och löser problem ihop.

Både Caroline och Daniela vill gärna fortsätta jobba på Polestar. Caroline är nyfiken på backend och Daniela uppskattar utbildningarna de får i ledarskap och funderar på att bli team leader.

DANIELAS TRE BÄSTA:
1. Att få lära sig nya saker och utvecklas varje dag.
2. Polestar är ett spännande företag!
3. Kombinationen av relevanta utbildningar under ett helt år och att sedan kunna få jobb.

CAROLINES TRE BÄSTA:
1. Alla utbildningar.
2. Fanny och Elias, deras team leads, att få lära sig av dem.
3. Jobba för stora mål, som hållbarhet och innovation

CarolineDaniela_edit

Daniela och Caroline