Ser fram emot givande och roliga dagar på Jeppesen

 

Året 2013 började jag studera på Chalmers tekniska basår. Ett genuint intresse för fysik och matematik hade växt inom mig tidigare men växlade tempo under basåret, vilket resulterade i att jag sökte och kom in på programmet Teknisk Fysik hösten 2014. Efter tre utmanande men fantastiskt roliga och utvecklande år på fysiksektionen kände jag att mitt intresse började byta riktning gentemot projektledning. Jag ville lära mig leda projekt som kräver hög teknisk kunskap. Därför sökte jag masterprogrammet International Project Management.

När skoltiden började lida mot sitt slut våren 2019, då masteruppsatsen “Machine Learning Project Management” nästan var färdigskriven, var det dags att fundera klart på vad jag skulle göra efter sommaren. Som tur var så lunchade jag med en gammal gymnasiekompis, som arbetar på Nexer Tech Talent, som tipsade mig om Nexer Tech Talent program. Efter en intervju med Nexer Tech Talent kändes det som rätt alternativ för mig. Efter en något klurigare intervju på Jeppesen Systems AB, där min tänkta placering som Systems Customization Engineer skulle bli, fick jag beskedet att de ville ha just mig, med tankar om att även låta mig utveckla mina projektledningskunskaper i framtiden. Att redan i maj ha bestämt vad som ska göras efter sommaren och att dessutom få ett så spännande uppdrag, var som musik i mina öron.

Vi var ca 20 stycken totalt som började på Earn Your Wings programmet på Jeppesen den 2 september 2019 där vi hade delats upp och in i olika avdelningar, såsom Implementation, Support och Optimering. Jag skulle ingå i team Coco-Loco på Implementation, där mitt uppdrag är att skräddarsy företagets produkter så att de passar kundernas önskemål och behov. Jag fick mitt skrivbord i teamets egna rum bredvid min Earn Your Wings kollega Mattias, som jag ska arbeta nära under året för att hjälpas åt och utvecklas snabbare. Vi fick båda ett varmt välkomnande och kände oss som en del av teamet direkt även om jag märkte att det skulle ta ett tag att lära sig det som krävs för att vara produktiv, då de arbetar med svåra programmeringsproblem.

De första veckorna på Jeppesen bestod av vissa dagar utbildning av företagets produkter, programmeringsspråk och agila arbetssätt, medan andra dagar var arbete i teamet. Kurserna kändes relevanta till sakerna vi skulle göra här och gav förståelse för om hur större företag fungerar organisationsmässigt. Arbetet i teamet gick ut på att sätta upp alla tekniska delar för intranät, linuxsystem och workspace kring programmering, samt att ta sig an och lösa egna uppgifter.

Dessa första veckor på Jeppesen har verkligen varit givande och underhållande. Vi i Earn Your Wings programmet är ett fast sammansvetsat gäng som ses på utbildningar, i korridoren och på after works. Teamet har en avslappnad, humoristisk och utvecklande atmosfär. Cheferna tar hand om en och vill att man ska trivas och utvecklas i ett lagom tempo. Därför ser jag fram emot de nästkommande 9 månaderna på Nexer Tech Talents program Earn Your Wings på Jeppesen Systems AB.

Christoffer-möt-en-talang-small-1

Christoffer Brasjö
System Customization Engineer via
talangprogrammet Earn Your Wings på Jeppsesen