Drömjobbet direkt efter examen

 

Ifall någon hade talat om för mig att jag skulle börja arbeta på Polestar och vara en del av deras resa med att förändra bilindustrin direkt efter min examination så hade jag aldrig trott på det. Tech Talent programmet gav mig en rivstart in i arbetslivet och medförde dessutom en enorm trygghet där målet är att anställas av kunden vid programmets slut.

Mitt namn är Erik Grimmbråten, jag är 22 år och konsult på Nexer tech talent där jag genomgår deras Tech Talent program. Efter att jag hade slutfört mina studier och tagit min examen så hade jag ingen aning om vart jag skulle ta vägen. Tre år av inplanerade kurser lämnade mig plötsligt i position där jag hade ett hav av möjligheter, men det var svårt att veta vart jag skulle börja.Nexer tech talent kontaktade mig om att träffas på en intervju angående deras talangprogram. De presenterade programmet och hjälpte mig att boka in interjuver med deras kunder. För mig kändes det spännande och som en bra möjlighet att komma in i arbetslivet. Efter några intervjuer hittade jag rätt och blev anställd som konsult på Nexer Tech Telent och positionerades på Polestar som mjukvaruutvecklare.

Jag var väldigt nervös under min första dag på Polestar eftersom jag var en helt nyexaminerad student utan någon tidigare erfarenhet inom arbetslivet. Men nervositeten försvann snabbt när jag upptäckte att min bakgrund inte var en svaghet utan en fantastisk möjlighet! Under programmets början hjälpte Polestar mig att komma in i deras arbetsrutiner genom att tilldela mig test projekt där jag kunde utveckla en produkt under en kontrollerad utvecklingsmiljö med huvudsyftet att förbättra mina kunskaper.

Nu arbetar jag i ett utvecklingsteam där vi utvecklar en supportsida för våra Polestar bilar. Vi har mycket spännande arbete framför oss där jag har möjligheten att hoppa mellan olika projekt om det till exempel behövs mer hjälp eller om jag själv är intresserad av att arbeta på det projektet. Det är en fantastik känsla att redan efter en månad vara med och bidra till att utveckla digitala produkter för Polestar. Polestar är ett otroligt spännande företag och jag känner mig otroligt stolt över att jag arbetar hos dem. Jag kunde absolut inte föreställa mig att jag skulle få en så bra start på min karriär. Nexer Tech talent med sitt Tech Talent program har gjort det möjligt för mig att börja på mitt drömjobb direkt efter examen.

Erik-möt-en-talang-small

Erik Grimmbråten
Mjukvaruutvecklare på Polestar via Nexer Tech Talent-program