Folksam Tech Talent – unga talanger blev förändringsagenter

Folksam erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande och är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Nära varannan svensk är försäkrad hos företaget. Folksams vision är att kunderna ska känna sig trygga i en hållbar värld. 

Utmaning

Inom Folksam finns många olika yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Nu sökte man unga akademiker, till olika delar av företaget, för att delta i den digitala förändringsresan och jobba i utvecklande roller med verksamhetsnära IT.

Lösning

Young Talent träffar hela tiden kandidater i början på sin karriär. Genom kvalificering med kodningstest, logiktest och personanalys presenterades kandidaterna för Folksam. Introduktionsprogrammet Folksam Tech Talent skapades och de planerade 12 platserna för talanger inom IT utökades till 16.

Resultat

Deltagarna i Folksam Tech Talent blev förändringsagenter i företagets digitala resa mot ett modernare företag. Flera nya idéer och arbetssätt vaskades fram. Ett omvänt mentorskap, där talangerna var mentorer åt seniora chefer, bidrog till ett nytänkande som ska visa vägen i förändringsresan mot ett mer digitaliserat Folksam. Merparten av talangerna valde efter programmets slut att stanna kvar som anställda på Folksam.

Efter ett första lyckosamt år har vi på Young Talent fått förtroende att skapa en andra omgång av Folksam Tech Talent med fokus på systemutveckling.

Pernilla_johansson_bw

Vill du veta mer?

Pernilla Johansson

Vice VD, Göteborg
+46 703 996 706
pernilla.johansson@sigma.se