NEXER TECH TALENT UTVECKLAR POLESTARS FRAMTIDA TALANGER

Polestar, som tillverkar innovativa elbilar med stort fokus på prestanda och design, har i två år samarbetat med Nexer Tech Talent för att utveckla framtidens talanger. I talangprogrammet är innovation och kreativt nyskapande viktiga områden, vilket ska möta Polestars kompetensbehov av juniora, skarpa utvecklare. Då Polestar aktivt arbetar för ökad jämställdhet var det extra önskvärt med tjejer. Resultatet blev enastående och helt unikt, med ett program där sju av åtta av de nyexaminerade talangerna är tjejer.

Talangprogrammet är på 1 år, där deltagarna kompetensutvecklas genom utbildning och coachning, samtidigt som de arbetar i olika utvecklingsprojekt på Polestar.

Polestar har framgångsrikt satsat på kvinnliga talanger

Fanny Andersson är en av Polestars kvinnliga talanger. Hon gick motsvarande talangprogram förra året, där hon gavs möjlighet att ta stora kliv i sin utveckling. Redan efter ett år har Fanny en roll som Stream Lead, och ansvarar för fyra av årets talanger, bland dem Caroline och Daniela som jobbar med frontend.

– Det ska bli riktigt spännande att få vara del av årets talangprogram, men då som ansvarig istället för deltagare. Något som jag tycker är viktigt att förmedla till våra nya talanger är att det är ok att inte fatta allt från början. Hade de redan kunnat allt hade de inte kunnat utvecklas mer, säger Fanny.

Fannys chef, John Karman, som beställt talangprogrammet menar att talangprogrammen och samarbetet med Nexer Tech Talent är en strategiskt viktig satsning för Polestar:
– På Polestar vill vi ha människor från många åldersgrupper och kompetenser. Att därför satsa på unga är naturligt, deras framtid hänger på elektrifieringen och andra åtgärder för att gå mot en förnybar framtid. Deras perspektiv och engagemang behövs och det känns viktigt för oss att vara en del i att ge dem chansen att vara med på vår resa från början och bidra.

Polestar lockar kvinnliga utvecklare

När Caroline flyttade till Göteborg för tre år sedan hade hon inte testat att programmera förut. Efter att ha läst systemvetenskap på Göteborgs Universitet lockades hon till Polestar av deras affärsidé och fokus på innovation.

Daniela läste interaktionsdesign på Chalmers och tyckte Polestar verkade vara ett företag med bra värderingar och spännande arbetsuppgifter, som dessutom ville satsa på tjejer. Tillsammans utvecklar nu Caroline och Daniela webbsidor som gör det lättare för kunderna att veta vilken bil som passar dem bäst.

Polestar och Nexer Tech Talent har överträffat deltagarnas förväntningar

Daniela och Caroline tycker att några av de bästa sakerna med talangprogrammet är stödet de får, både från Sigma och Polestar. De går utbildningar under hela året, bland annat i hur man utvecklar produkter i team och hur man följer SCRUM, men även i programmering och tekniknära områden. Varje månad har de möten där de kan dela med sig av sina erfarenheter och utbyta kunskap.

Talangprogrammet har verkligen överträffat Carolines förväntningar. Hon tycker att Polestar tar mångfald på allvar, och att folket där är superbra. Både Sigma och Polestar har varit väldigt hjälpsamma och välkomnande.

Caroline och Daniela upplever att upplägget på utbildningarna känns relevant. Förra årets deltagare fick vara med och tycka till, vilket resulterat i att UX-delen utökats med en dag till två dagar, och man har även adderat en dag om sökoptimering (SEO) som är ett högaktuellt område inom webbutveckling.

Vad händer efter talangprogrammet?

Caroline lutar alltmer åt backend nu, hon gillar problemlösning och att sätta sig in i nya saker. Daniela vill jobba som team lead eller kanske projektledare. Hon uppskattar särskilt utbildningarna inom ledarskap de fått genom Sigma och att bli certifierad scrum master. Båda två ser fram emot en framtid på Polestar, som de tycker har en väldigt bra företagskultur.

Fanny avslutar med sin syn på vad Sigma och Polestar står för:
– Vi säger hej då till det normala. Och det är inte bara prat, det leder till fast anställning.

Christian Karlsson

Vill du veta mer?

Christian Karlsson

Business Manager, Göteborg
+46 70 508 41 98
christian.karlsson@sigma.se