Telia Tech Graduate Program kombinerar studier och karriär

Telia är en nordisk teleoperatör med 20 000 medarbetare i sju länder, varav 6 400 i Sverige. Deras duktiga medarbetare möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder.

Utmaning

Telia är den nya generationens telekomföretag och knutpunkten i det digitala ekosystemet, som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, dygnet runt – året om. De har bestämt sig för att förändra IT- och telekomindustrin och föra världen närmare sina kunder och för att lyckas med sitt uppdrag behöver Telia attrahera och rekrytera digital spetskompetens.

Lösning

Tillsammans med Tech Talent skapades Telia Tech Graduate Program – ett skräddarsytt introduktions- och utvecklingsprogram för akademiker inom IT och teknik som är i början av sina karriärer. Programmet kombinerar arbete, utbildning och mentorskap med sociala aktiviteter och team buildning. Tech Talent genomförde bland annat kodtester, logiktester och personanalyser för att kunna presentera kvalificerade kandidater för Telia.

Resultat

“Samarbetet med Nexer Tech Talent är ett av de initiativ vi driver för att framtidssäkra vår kompetens inom IT och teknik för att kunna möta våra behov inom System Development och Software Engineering.”

Tio mjukvaruutvecklare antogs till Telia Tech Graduate Program och fick utbildning i Telias teknikmiljö. För övrig utbildning ansvarade Nexer Tech Talent, som även organiserade sociala aktiviteter, team buildning samt ett mentorprogram.

Pernilla_johansson_bw

Vill du veta mer?

Pernilla Johansson

Vice VD, Göteborg
+46 703 996 706
pernilla.johansson@sigma.se